Přeskočit na hlavní obsah

Karma - zákony a programy I. díl

 Karma její zákony a její programy     díl I.

Všichni o nich slýcháme, všichni už se určitě setkali s tím, že nám někdo řekl: "To máš za to!"

Ano, to co jsme dříve zaseli svými slovy, činy, myšlenkami se nám posléze dříve nebo později vrací v různých podobách. Naše přání se plní, nebo naopak narážíme na nepřekonatelnou překážku, ačkoliv jsme opatrní, přihodí se něco, s čím bychom absolutně nepočítali. 

Vše co vysíláme, říkáme a činíme je nám podle zákonů karmy vráceno, tak abychom mohli zdokonalit sami sebe, postupovat v našem duchovním vývoji a vše, co se nám nepodařilo úspěšně dokončit, můžeme znovu prožít, abychom se poučili a zkoušku absolvovali. 

 K získání zkušeností člověk potřebuje ne jeden, ale mnoho životů. V závislosti na roli, kterou mu Vesmír klade, žije člověk mnohokrát, inkarnuje se v různých epochách, v různých podmínkách, dokud ho pozemská zkušenost zcela neumoudří.

1. Zákon příčiny a následku

Hlavní zákon karmy říká, že co zasejeme, to sklidíme. Zamyslete se nad tím, jakou energii vysíláte do vesmíru, protože přesně ta se vám vrátí. Snažte se tedy chovat tak, jak byste chtěli, aby se ostatní chovali k vám. Jednoduše řečeno, jestliže ve svém životě chcete prožívat lásku a mír, nemůžete v sobě mít nenávist a konfliktnost.

2. Zákon tvorby

Tento zákon říká, že pokud chceme v životě něčeho dosáhnout, musíme pro to něco udělat. Nečinnost nás nikam neposune, a proto se o své cíle musíme snažit. Pouhé přání a myšlenka nestačí – musíme vyvinout nějakou akci.

3. Zákon pokory

Tento zákon hovoří o tom, že se musíme naučit vděčnosti. Často myslíme na to, co bychom ještě v mohli mít, a zapomínáme na pokoru. Je důležité umět si vážit toho, co nám život už dal. Pokud si tyto věci neuvědomíme, nikdy nemůžeme být šťastní.

4. Zákon růstu

Je důležité, abychom se naučili duchovně růst. Jsme to my, kdo se musí změnit, a to uvnitř sebe. Nemůžeme čekat, že se budou měnit jiní lidé nebo věci kolem nás.

5. Zákon zodpovědnosti

Náš život je jakýmsi odrazem našeho vnitřního já. Zrcadlí nám to, co děláme. V životě každého člověka se objeví mnoho překážek, ale je jen a jen na něm, jak se k nim postaví. Je důležité umět přijmou zodpovědnost za své činy a přiznat si vlastní chybu.

6. Zákon propojení

Tento zákon říká, že vše ve vesmíru je propojeno. Minulost, přítomnost i budoucnost mají vazby. Každé naše rozhodnutí nebo krok s sebou přinese určité odezvy. I když se nám stanou negativní věci, nesmíme zapomínat, že všechno zlé je pro něco dobré. Vše se děje z nějakého důvodu a častokrát ho pochopíme až později.

7. Zákon soustředění

Je důležité naučit se soustředit svou mysl na jednu určitou věc. Nemůžeme myslet na dvě věci současně. Naučte se vytyčit si svůj cíl a snažte se na něj zaměřit veškerou svou pozornost.

8. Zákon dávání a pohostinnosti

V životě bychom se měli naučit ostatním dávat. Pokud někdo jen bere a nic nevrací zpět, přinese mu to do špatnou karmu. Když pro nás někdo udělá něco hezkého, oplaťme mu to. Jednejme ve svém životě tak, že budeme příkladem pro ostatní. Pomáhejme a buďme laskaví a pohostinní.

9. Zákon přítomnosti

V našich myšlenkách nemůžeme žít v minulosti. Musíme se naučit přestat přemýšlet o tom, co by bylo, kdyby… Netrapme se svými chybami, spíše přemýšlejme nad tím, jak se z nich poučit v přítomnosti. Soustřeďme svůj život na vnímání teď a tady. Musíme nalézt sílu v přítomnosti, abychom mohli pokračovat a být šťastní

10. Zákon změny

Karma nám může některé věci takzvaně cyklit pořád dokola. Bude je opakovat až do chvíle, kdy se poučíme a dokážeme, že jsme naši „karmickou zkoušku“ zvládli na jedničku. Historie se opakuje a my se z ní musíme poučit.

11. Zákon trpělivosti

Odměna vyžaduje práci. Většinou si ale na to, co chceme, musíme počkat. Klíčem k odměně je samozřejmě trpělivost. Vytoužené ovoce přijde, až bude ten pravý čas.

12. Zákon inspirace

Zákon, který nám říká, že bychom se měli snažit být vzorem a inspirací pro ostatní. Sami se snažme aplikovat vzorce chování, které bychom chtěli ve společnosti vidět. I jedinec může přispět k celkové změně.


Shamanka


Pokračování II. díl

Populární příspěvky z tohoto blogu

Staré duše

 STARÉ DUŠE? Na světě existuje zvláštní druh člověka, který je často nepochopen. Tito lidé jsou často samotáři, svobodné duše, nevinní milenci. Vidí svět takový, jaký může a má být. Jsou to staré duše, snílci, lidé naladění na život, s velkou intuicí. Mnohé děsí ne proto, jací jsme, ale proto, jací nejsme, co nám chybí. Dávné duše sahají do hloubek, které nedokážeme pochopit. Mají spojení s vesmírem, s přírodou, a proto jsou to lidé, kteří změní svět. Jejich dotek je neobvyklý, jejich jasný pohled na věc je ohromující. Často se cítíme méněcenní, jako bychom se museli snažit přiblížit se k jejich úrovni. Žít se starou duší vyžaduje sebevědomého člověka. Ale má velkou to pro něj, velkou hodnotu. Hodně to změní jeho život. Jsou věrní, pomáhají nám růst, nejsou materialističtí, chápou hluboké souvislosti života, jsou vděční, jsou příkladem moudrosti a odvahy. Kráčejí po nejbolestivějších cestách tohoto života, a přesto mají odvahu se usmívat, být obětaví a podporovat druhé. "Být se st

Jak tvoříme realitu

 Tajemství tvoření  "Své" reality . . .                                                                                                                 Vy-Vaše realita a způsob, jak a čím si ji neustále přetváříte. Každá myšlenková představa se utváří ve frekvenční úrovni éterických energií vesmírného vědomí a pomocí sílících emocí na sebe nabaluje stále více této energie, z které se konstruuje (tak jako zvětšující se síla magnetu na sebe "lepí" stále více železných pilin, z hromady, která je v jejím okolí), čímž se z ní takto stává v podstatě "ne-závislá" Entita, která má dobu trvání tak dlouho, dokud je spojována a živena emocemi, které ji udržují v existenci. Takto se tyto Vaše myšlenkové formy stávají Vašimi subjektivními entitami, které Vás (díky svým energetickým charakterům) buď povznášejí-dobíjí a nebo "ubíjí". Pamatujte si též, že čím více jsou přítomny harmonické energie-frekvence radosti-lásky, tím delší je jejich trvání! A naopak; čím

Proč se nám to děje stále dokola

 Už jste určitě zažili situaci, kdy jste zjistili, že určité vzorce bytí se Vám neustále opakují, znova a znova. Jste sami ve svých starostech a po určitém čase, se ptáte sami sebe: "Je to moje vina, že přitahuju stále stejné lidi, stejné situace?" Ale nejsou to jen lidi, jsou to situace, jsou to psychické stavy, jsou to rodinné vazby a jsou to naše  vnitřní pocity. A ptáte se proč? Do určité doby jsem na tom byla stejně, jako všichni ostatní. Situace se mi opakovala znovu a znovu. Nejvíce to člověk pocítí ve vztahu nebo ve vztazích. Stejný chlap, stejné vzorce chování, nebo pro změnu jiné vzorce chování, ale stejný výsledek.  Můj první muž uměl vydělat peníze, byl to modrooký blonďák a byl pohledný. Myslela jsem si, že mě čeká krásný život. No ouha, tak jak uměl vydělat peníze, tak to byl takový lakomec, že to až dveřmi třískalo. Cokoliv, ale opravdu cokoliv jsem potřebovala (podotýkám nebyly to zbytečnosti, klidně i do domácnosti) musela jsem o to prosit, žádat, splácet. An