Přeskočit na hlavní obsah

Proč se nám to děje stále dokola

 Už jste určitě zažili situaci, kdy jste zjistili, že určité vzorce bytí se Vám neustále opakují, znova a znova.

Jste sami ve svých starostech a po určitém čase, se ptáte sami sebe:

"Je to moje vina, že přitahuju stále stejné lidi, stejné situace?"

Ale nejsou to jen lidi, jsou to situace, jsou to psychické stavy, jsou to rodinné vazby a jsou to naše  vnitřní pocity. A ptáte se proč?


Do určité doby jsem na tom byla stejně, jako všichni ostatní. Situace se mi opakovala znovu a znovu. Nejvíce to člověk pocítí ve vztahu nebo ve vztazích. Stejný chlap, stejné vzorce chování, nebo pro změnu jiné vzorce chování, ale stejný výsledek. 

Můj první muž uměl vydělat peníze, byl to modrooký blonďák a byl pohledný. Myslela jsem si, že mě čeká krásný život. No ouha, tak jak uměl vydělat peníze, tak to byl takový lakomec, že to až dveřmi třískalo. Cokoliv, ale opravdu cokoliv jsem potřebovala (podotýkám nebyly to zbytečnosti, klidně i do domácnosti) musela jsem o to prosit, žádat, splácet. Ano i splácet, což bylo odporné.

Můj druhý manžel, modrooký blonďák, taky uměl vydělat peníze, pro změnu je uměl také dobře utratit, takže opět na rodinu, děti a domácnost nezbývalo a já opět splácela. 

Sama sebe jsem se potom mockrát ptala, proč, proč? Co jsem dělala špatně? 

No a tak běžel čas. Žila jsem v přesvědčení, že jsou to nějaké cesty, kterými musí člověk projít v tomto životě, a že s tím nic nenadělám. Smířila jsem se s tímto postojem, přijala ho, ale žít jsem podle něj nechtěla. Stále mi do hlavy lezla ta stejná otázka. Proč já? Proč to opakuju? Proč je to pořád stejný. 

Mezi tím čas běžel závratnou rychlostí. A najednou přišla ta myšlenka, ne okolí, to já se musím změnit, já musím začít dělat věci jinak, přijmout svou zkoušku, absolvovat ji, poučit se z ní a pokročit dál. Zprvu se mi to zdálo jako zhola nemožný úkol. "To nedám", říkala jsem si v duchu. Ale nepřestávala jsem věřit. Nevím přesně, kdy přišel ten zlom, která část mého života to způsobila, vím jen, že to přišlo, a nebylo to změnou mého okolí, byla to změna ve mě. Začala jsem se na věci dívat jinak, dělat jinak, žít jinak. a pak to přišlo. Je to opravdu v každém z nás, každý musí projít zkouškou, ať v tomto nebo jiném životě, poučit se z ní a ještě v tom samém životě, začít žít podle svých snů. 

Nevzdávejte se svých, i když si myslíte, že Vás už nečeká nic nového, nevzdávejte to, i když si myslíte, že změna už není možná, pokud to nevzdáte, změna vždy přijde. Změňte nejdříve sebe a pak se nebudete stačit divit, co všechno se ve Vašem životě změní. A změna je život. Přeji Vám hodně pozitivních změn.


Tarot-cesta duše

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak tvoříme realitu

 Tajemství tvoření  "Své" reality . . .                                                                                                                 Vy-Vaše realita a způsob, jak a čím si ji neustále přetváříte. Každá myšlenková představa se utváří ve frekvenční úrovni éterických energií vesmírného vědomí a pomocí sílících emocí na sebe nabaluje stále více této energie, z které se konstruuje (tak jako zvětšující se síla magnetu na sebe "lepí" stále více železných pilin, z hromady, která je v jejím okolí), čímž se z ní takto stává v podstatě "ne-závislá" Entita, která má dobu trvání tak dlouho, dokud je spojována a živena emocemi, které ji udržují v existenci. Takto se tyto Vaše myšlenkové formy stávají Vašimi subjektivními entitami, které Vás (díky svým energetickým charakterům) buď povznášejí-dobíjí a nebo "ubíjí". Pamatujte si též, že čím více jsou přítomny harmonické energie-frekvence radosti-lásky, tím delší je jejich trvání! A naopak; čím

Karma a my

 Co je Karma   Zákon akce a reakce  Pojem "karma" je s reinkarnací neoddělitelně spjat. Při snaze o pochopení procesu reinkarnace se tedy nelze tomuto pojmu vyhnout. Sanskrtské slovo "karma" doslova znamená "čin, činnost, práce", a protože v jiných jazycích opět neexistuje žádné synonymum přesně vystihující jeho význam, nedoporučuje se jej překládat. Na Západě poprvé použila tohoto pojmu ruská spisovatelka a hermetička Helena P. Blavatská (1831-1891). Její definice zní takto: "Karma je základním vesmírným zákonem, ...který ve fyzickém, myšlenkovém a duševním světě pojí následek s příčinou. Protože jakákoliv příčina, ať už ta největší, jako je vesmírný pohyb, či ta nejmenší, jako je pohyb ruky, se neobejde bez příslušného následku, a protože stejné působí stejně, je karma neviditelným a nepoznaným zákonem, který moudře, spravedlivě a prozíravě pojí každý následek s odpovídající příčinou a jejím původcem." Ve svém díle "Odhalení karmy" (1