Přeskočit na hlavní obsah

Čtvero živlů a roční období

 Proč začíná rok - 1. Lednem - paradoxně je datum začátku vloženo do nejhlubšího zimního období, období klidu a míru, období zúčtování a bilancování. Tak snad proto. Jiný smysl tam nevidím. Větší smysl by dávalo, kdyby Nový rok začal na jaře, s odchodem zimy a příchodem nového života. 



Ale zpět k živlům Vzduch, Oheň, Voda, Země, stejně jako Jaro, Léto, Podzim a Zima. Každé roční období je pod vedeném jednoho z nich a jeden převažuje. Není to tak, že vládne, nebo ovládá, ne jen převažuje, mnohdy jej vystřídá na krátký čas i jiný živel, stejně jak to máme uvnitř nás. 

Můžeme to ale pojmout i jinak, Vzduch, který je všude kolem nás, nespoután prostorem náhle v podobě blesku sestoupí na zem a stane se ohněm, aby na té stejné zemi dohořel a nechal se unést vodou, aby  nakonec pronikl do samotné země a stal se její součástí. 

Vzduch - Je pánem Jara, přináší svěží vítr, teplý vánek, ale i silný vítr. Nese sebou semínka a občas zvedne i zemi, aby ji přesunul na jiné místo a semínka přikryl, Někdy ale převládne Voda, která přinese úrodnou půdu, když se rozlije do krajiny.

Oheň - Je pánem léta, rozehřívá a pálí, obklopuje nás teplem, Umožňuje růst rostlin, neúnavně hřeje ve dne i v noci. Voda, která občas v létě vezme vládu do svých rukou, ochladí a přináší blahodárnou tekutinu všem.

Voda - Je paní podzimu, jejím znakem jsou mlhy a ranní rosa, deště, které splachují a hasí letní žár a občas se přidá Vzduch jako vítr, aby uvolnil a očesal koruny stromů.  

Země - Je paní zimy, země vydala své plody a teď nechává se přikrýt peřinou z vody, sněhem, aby v klidu odpočívala a sbírala síly pro další nové jaro. Vše živé na zemi po celý rok sbíralo zásoby, aby v pelíšcích a hnízdech přečkalo zimu. 



Populární příspěvky z tohoto blogu

Staré duše

 STARÉ DUŠE? Na světě existuje zvláštní druh člověka, který je často nepochopen. Tito lidé jsou často samotáři, svobodné duše, nevinní milenci. Vidí svět takový, jaký může a má být. Jsou to staré duše, snílci, lidé naladění na život, s velkou intuicí. Mnohé děsí ne proto, jací jsme, ale proto, jací nejsme, co nám chybí. Dávné duše sahají do hloubek, které nedokážeme pochopit. Mají spojení s vesmírem, s přírodou, a proto jsou to lidé, kteří změní svět. Jejich dotek je neobvyklý, jejich jasný pohled na věc je ohromující. Často se cítíme méněcenní, jako bychom se museli snažit přiblížit se k jejich úrovni. Žít se starou duší vyžaduje sebevědomého člověka. Ale má velkou to pro něj, velkou hodnotu. Hodně to změní jeho život. Jsou věrní, pomáhají nám růst, nejsou materialističtí, chápou hluboké souvislosti života, jsou vděční, jsou příkladem moudrosti a odvahy. Kráčejí po nejbolestivějších cestách tohoto života, a přesto mají odvahu se usmívat, být obětaví a podporovat druhé. "Být se st

Jak tvoříme realitu

 Tajemství tvoření  "Své" reality . . .                                                                                                                 Vy-Vaše realita a způsob, jak a čím si ji neustále přetváříte. Každá myšlenková představa se utváří ve frekvenční úrovni éterických energií vesmírného vědomí a pomocí sílících emocí na sebe nabaluje stále více této energie, z které se konstruuje (tak jako zvětšující se síla magnetu na sebe "lepí" stále více železných pilin, z hromady, která je v jejím okolí), čímž se z ní takto stává v podstatě "ne-závislá" Entita, která má dobu trvání tak dlouho, dokud je spojována a živena emocemi, které ji udržují v existenci. Takto se tyto Vaše myšlenkové formy stávají Vašimi subjektivními entitami, které Vás (díky svým energetickým charakterům) buď povznášejí-dobíjí a nebo "ubíjí". Pamatujte si též, že čím více jsou přítomny harmonické energie-frekvence radosti-lásky, tím delší je jejich trvání! A naopak; čím

Proč se nám to děje stále dokola

 Už jste určitě zažili situaci, kdy jste zjistili, že určité vzorce bytí se Vám neustále opakují, znova a znova. Jste sami ve svých starostech a po určitém čase, se ptáte sami sebe: "Je to moje vina, že přitahuju stále stejné lidi, stejné situace?" Ale nejsou to jen lidi, jsou to situace, jsou to psychické stavy, jsou to rodinné vazby a jsou to naše  vnitřní pocity. A ptáte se proč? Do určité doby jsem na tom byla stejně, jako všichni ostatní. Situace se mi opakovala znovu a znovu. Nejvíce to člověk pocítí ve vztahu nebo ve vztazích. Stejný chlap, stejné vzorce chování, nebo pro změnu jiné vzorce chování, ale stejný výsledek.  Můj první muž uměl vydělat peníze, byl to modrooký blonďák a byl pohledný. Myslela jsem si, že mě čeká krásný život. No ouha, tak jak uměl vydělat peníze, tak to byl takový lakomec, že to až dveřmi třískalo. Cokoliv, ale opravdu cokoliv jsem potřebovala (podotýkám nebyly to zbytečnosti, klidně i do domácnosti) musela jsem o to prosit, žádat, splácet. An